flints-going-downunder.reismee.nl

Cowre

Vanmorgen in Adelong eerst via de loopbrug met gammele planken ons bij de lokale kroeg afgemeld en de sleutel van het keurige toilet/douchegebouw weer ingeleverd. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. In tegenstelling tot hetgeen door sommige gedacht wordt, kamperen wij niet in het goedkoopste segment maar meer in het midden en soms hogere. Er moet minimaal een warme douche zijn. Meer dan 3/4 van de campings vallen voor ons dus al af. In Adelong naar de oude plant van de goudwinning gereden. In de rivier waren in het verleden een aantal met waterraderen aangebracht die een soort puinbreker aandreven, welke stenen die sporen goud bevatte aan stukken sloeg. Met wat chemicaliën, waarschijnlijk veel kwik, werd het goud gewonnen. Rond 1900 hadden ze al ruim 9000 kilo bij elkaar gezocht. Daar was wel ruim 100 man dag en nacht mee bezig. Rondje langs de ruine's die langs de rivier stonden gewandeld, was een mooi landschap. Gestopt voor een stekelvarken langs de weg. Bleek bij nader onderzoek al een tijdje dood en een bron van vliegen te zijn.

Vandaag ruim 200 km gereden, onderweg Gundagai aangedaan voor bij een Mc Donald een bakkie en bij de Shell wat brandstof. Later in Young gestopt voor wat boodschapjes.

In Cowre op de Showground op de camping beland. Is heel mooi ingericht met allemaal palen voor water en elektriciteit. De paarden staan naast het terrein op de manege. Dus geen stront op het veld, wel een bovenmatig aantal vliegen en de geur van een dito aantal paarden. Er wordt hier wat geoefend voor de draverij. Op en naast de camping honderden kaketoes, Galah's. Zaten tussen de schapen en caravans te eten. Was wel wat warm in het begin van de middag zijn het dorp ingelopen en bij de lokale Mc Donald, (2e op een dag!!!) een koud drankje gehaald. Bij het visitorcentrum wat informatie over de omgeving getracht te halen. Was niet veel. Was daar wel een expositie over de tweede wereldoorlog, waarin een heel mooi hologram was gemaakt. In Cowre was een krijgsgevangenenkamp met voornamelijk Japanners gevestigd. Ze hadden het hier relatief goed hadden een dak boven hun hoofd, kregen te eten en werden goed behandeld. Men had hier geen rekening gehouden met de cultuur van schaamte die onder de Japanners heerste. Zij deden een massale ontsnappingspoging om hun eer te redden. Hierbij vielen heel veel doden en gewonden. Met Canasta twee keer gewonnen waarvan de tweede keer glansrijk. Bij de vliegenjacht in de bus wel een tiental vliegen naar de andere wereld geholpen.

Reacties

Reacties

Elly en Gustaaf

Wat maken jullie weer een fantastische reis! Weer leuke verslagen en mooie foto's!
Volgend jaar naar Las Vegas, Canasta? Nog meer plezier en moois gewenst tijdens het vervolg van de reis! Groetjes!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!